Gasloos geïnstalleerd

Outdoorunits airconditioning | De Wilde Koeltechniek | Tiel

Natuurlijke Koudemiddelen worden gebruikt in warmtepompen, airco’s en ook koelkasten. Zoals de meeste mensen wel weten zijn de bekende Freon koudemiddelen inmiddels verboden. Natuurlijke koudemiddelen zoals Ammoniak en kooldioxide zijn de koude gassen waarmee gewerkt wordt.

Natuurlijke koudemiddelen behoeven maatwerk

Hoewel de techniek zich blijft ontwikkelen, is op dit moment het koelen met Ammoniak veruit de beste oplossing voor bedrijven welke koelen met natuurlijke koudemiddelen.

Het gebruik en instaleren van natuurlijke koudemiddelen is een vak apart. Het is niet hetzelfde als het aanzetten van koelkast. Ieder gas heeft zijn eigen optimale werktemperaturen en verschillen behoorlijk als het gaat om energieverbruik.

Wat is voor u de beste keuze?

Ieder koudemiddel heeft zijn eigen positieve en negatieve kanten. Het gebruik van koudemiddelen gaat altijd gepaard met strenge veiligheids- en gebruikers eisen. Zo is niet ieder gas even duurzaam in het gebruik en dit merkt u ook in het energieverbuik van de installatie. Wij gaan graag met u in gesprek om voor u de meeste efficiënte oplossing in kaart te brengen!

Neem contact op