Warmtepompen

Een opkomend en innovatieve oplossing voor de verwarming van uw woning; warmtepompen. Moderne huizen kunnen in principe met een warmtepomp de woning verwarmen. Echter is het op dit moment geen optie voor de meeste Nederlandse huizen. Wij installeren vooral hybride systemen. Hierbij wordt de warmtepomp in combinatie met de huidige Cv-ketel gebruikt. Bij temperaturen boven 0 graden Celsius zal de warmtepomp uw huis verwarmen en bij vorst zal de Cv-ketel bijspringen. Op deze wijze bent u gegarandeerd van een warme woning, ongeacht het weer. Daarnaast is de Cv-ketel (nu nog) efficiënter in het verwarmen van tapwater.

Desalniettemin, levert een hybride installatie een co2 uitstoot verlaging op van 50%!

Hoe werkt het?

Een warmtepomp werkt in principe hetzelfde als de koelkast in de keuken maar dan andersom. Door middel van het rondpompen van koelvloeistof in het systeem van de warmtepomp, neemt de pomp als het ware koelere buitenlucht op en geeft warmte af aan het verwarmingssysteem van uw woning. Hiermee wordt dus de temperatuur in de verwarmingsleidingen verhoogt. In combinatie met vloerverwarming komt een warmtepomp het beste tot zijn recht.

Energie besparen

Een warmtepomp verbruikt stroom. Het gebruik van zonnepanelen is dus een no brainer om energie te besparen. Echter zijn er meer aanpassingen om ervoor te zorgen dat u meer rendement uit uw warmtepomp haalt. Gebruikt u bijvoorbeeld meer dan 50 liter warm tap water per dag? Dan kunt u overwegen om een warmtepompboiler te laten instaleren. Op deze wijze haalt u bijvoorbeeld meer uit uw warmtepomp en minder uit de Cv-ketel!

Warmtepompen zijn ook beschikbaar voor bedrijfspanden!

Om u het beste van dienst te zijn met de keuze voor de juiste warmtepomp voor uw woon/werksituatie, komen wij graag bij u langs. Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak!

Neem contact op

Onze Warmtepomp projecten